Wat je kunt doen als je ziek in bed ligt

Ziek zijn, het is niet leuk. Het klinkt aantrekkelijk om enkele dagen het bed te houden. Maar als je heel erg ziek bent dan slaap je de hele dag door en je voelt je nog steeds niet beter. Ben je wakker, dan begin je je na een paar uurtjes toch maar te vervelen. Zorg ervoor dat de kamer voldoende gelucht wordt en laat iemand voor jou de ruimte wat opruimen. In een nette kamer voel je je sneller beter. Probeer jezelf zeker ook wat te verzorgen.

Nursing_a_sick_childGa, als je kan, nu en dan even uit bed om een hapje te eten of om te douchen. Daarna kun je met een stripverhaal of een tijdschrift terug naar bed gaan. Je kan slapen wanneer je wil maar het doet ook deugd om je aandacht te richten op een kort artikel of een niet al te moeilijk verhaal.

Je kunt ook een laptop of tablet in bed nemen en bijvoorbeeld random filmpjes op Youtube bekijken, of Netflixen en alle afleveringen van je favoriete series na elkaar bekijken. Val je in slaap, dan is het perfect terug mogelijk om de aflevering opnieuw te starten. Actief zijn op de sociale media is een welgekomen afwisseling, maar overdag zijn je vrienden of vriendinnen niet steeds beschikbaar.

Gamen is ook steeds leuk als je ziek in bed ligt. Zo zijn er sites waarop je online bekende kaartspellen kunt spelen, zoals Blackjack. Dit kan zelfs tegen echte tegenstanders. Die zijn verspreid over de hele wereld en wie weet geraak je echt bevriend met je virtuele tegenstanders.

Nog een tip om je snel beter te voelen? Het is steeds handig als je bed verstelbaar is en je wat rechter kunt zitten. Enkele kussens achter je rug plaatsen is ook een goed idee. Veel beterschap en veel succes in het spel!